ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Stravovanie

Neoddeliteľnou súčasťou liečebného procesu je aj stravovanie. Stravovanie detských pacientov a sprievodcov je poskytované v hoteli Mier, v blízkosti detskej liečebne Valentína /50 m/. Kapacita jedálne Mier je 83 miest. Súčasťou jedálne je  terasa s kapacitou 43 miest, využíva sa v letných mesiacoch.

Deti majú stravu zabezpečenú 6 x denne / raňajky formou bufetových stlov, desiata, obed, olovrant, večera a druhá večera ; z toho je 3 x servírovaná v jedálni hotela Mier/. Strava je podávaná v súlade s platným diétnym systémom.

Sprievodcovia majú stravu 3 x denne / raňajky – formou bufetových stolov, obed- výber z 5 druhov jedál , večera – výber z 5 druhov jedál. K obedu a večeri je k dispozícii zeleninový a nápojový bufet /. Strava sprievodcu je zahrnutá v cene doplatku za ubytovanie.

Zabezpečujeme  všetky druhy základných diét podľa platného diétneho systému, ako aj špeciálne diéty v závislosti  od zdravotného stavu dieťaťa.

Základné diéty :                                                             Špeciálne diéty :

Diéta č. 2 šetriaca                                                          Diéta č. 9/S diabetická šetriaca

Diéta č. 3 racionálna                                                    Diéta BZL   bezlepková

Diéta č. 4 s obmedzením tukov                                  Diéta BLK   bezlaktózová

Diéta č. 5 bielkovinová bezzvyšková                         Diéta  VEG vegetariánska

Diéta č. 7 nízkocholesterolová                                     Diéta bezmliečna

Diéta č. 8  redukčná                                                        Diéta so zníženým obsahom histamínu

Diéta č. 9  diabetická                                                     

Diéta č. 11 výživná

Bezlepkovú stravu pripravujeme pre deti na kúpeľnej liečbe viac ako 30 rokov. Pri príprave bezlepkových jedál používame certifikované potraviny značiek PROMIX, CELIHOPE, NOVALIM PROCEL. Jedálny lístok pripravujeme starostlivo so zastúpením všetkých živín a dodržiavaním všetkých zásad prípravy bezlepkovej stravy (osobitné dosky na prípravu múčnych jedál, košíky na chlieb a pod.)

Pri bezlaktózovej diéte používame na prípravu stravy potraviny značiek :Rajo – bezlaktózové mlieko a bezlaktózové mliečne výrobky, sušené nápoje v prášku ZAJAC / ryžové, sójové, pohánkové / .

Používané koreniny sú  bez pridaného glutamanu sódného, bez prídavných látok
„ E „, neobsahujú umelé farbivá, konzervanty, lepok a sú s nízkym obsahom soli.

Predstavu o stravovacích návykoch dieťaťa zistí lekár pri vstupnom vyšetrení z anamnézy. K dieťaťu volíme individuálny prístup s dávkou trpezlivosti. Zdravotná sestra informuje v prednáškach a názornom stolovaní detí o význame výživy a motivuje deti k správnym stravovacím návykom. Veľký dôraz kladieme na hygienu a kultúru stolovania.

Vábivý vzhľad jedla na tanieri, správna teplota, čistota, pohodlné sedenie,  príjemné prostredie jedálne hotela Mier  a ochota personálu, to sú výrazné prejavy kultúry stravovania a podstatne prispievajú k úspešnej liečbe.

Tešíme sa na Vašu návštevu a veríme, že  pobytom stráveným u nás prispejeme k zlepšeniu zdravotného stavu  Vás a Vašich detí.